Syamsul Yusof Tertekan Berkurung Dalam BilikPrevious Article
Ngeri Tebuk Dan Kunci Kemaluan IsteriNext Article
Breaking News
  • Kisah Kanak-Kanak Amerika Masuk Islam Kisah ini mengingatkan kita cara didikan Angelina Jolie mendidik anaknya dengan mendedahkan pelbagai agama untuk dipelajari. Semoga dikurniakan hidayah. Begitu juga Alexander Pertz, akhirnya menemui hidayah..Rasulullah saw bersabda: ”Setiap bayi [...]
  • Surat Sejak 2010 Kiram Minta Presiden Filipina Bersama Tuntut SabahSurat Sejak 2010 Kiram Minta Presiden Filipina Bersama Tuntut Sabah KUALA LUMPUR, 6 Mac — Keluarga Kiram menolak permintaan Manila untuk memohon maaf kerana tidak membalas surat yang ditulis pada 2010, [...]
  • Pencerobohan Sabah Beri Kesan Serius Pada PRU 13 KUALA LUMPUR - Beberapa penganalisis politik menganggap insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah, sebagai cubaan mewujudkan keadaan tidak stabil di Malaysia di ambang pilihan raya umum diadakan.Mereka berpendapat ada pihak [...]

Latest Hot

Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang
Related Articles

Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang | Sesungguhnya nasib manusia tiada siapa yang tahu, ketika Tuhan menjadikan manusia itu baik di mata orang lain, maka akan diangkatnya darjat manusia tersebut yang memang orang tersebut mempunyai “kelayakan” untuk itu.

Tegar, mungkin banyak di antara anda menduga siapa Tegar sebenarnya? Dan pekerjaan apa serta bagaimana dia boleh menjadi terkenal, bukan sahaja di Indonesia malah sampai ke negara kita juga?

Tegar Septian 2013+xlupa.com  Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang

Kisah Kesusahan Tegar

Tegar lahir di Subang (Indonesia) memang mempunyai cita cita menjadi penyanyi namun lantaran keluarga yang pada saat itu mempunyai masalah ekonomi menjadikan Tegar kanak-kanak yang beridikari sendiri dan berusaha mencari rezeki dengan mengamen (pemuzik jalanan).

Ayah tiri Tegar adalah seorang buruh kasar sedangkan Ibunya adalah juga pengamen (pemuzik jalanan) di stesen Kereta Api di kawasan Pegadean. Mereka sekeluarga tinggal di sebuah rumah yang hanya berukuran sekitar 4 x 6 meter bersama 3 orang lagi adiknya yang masih kecil. Namun Tegar mengaku bahawa dia mulai menjadi pengamen (pemuzik jalanan) pada saat umur 7 tahun lagi.

tegar billyinfo2 Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang

Tegar dahulunya ialah sosok anak kecil remaja seperti kanak-kanak lainnya, namun nasib merubah dirinya menjadi popular dan muncul di pelbagai media. Melalui lenggok suara melayu-nya yang kental, Tegar berjaya memukau para pendengar dan penonton.

Asal Usul Tegar Boleh Terkenal :

 Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang
Perkenalan Tegar ke dalam industri muzik adalah berkat dari pengaruh Youtube. Persis kisah Justin Bieber yang popular disebabkan Youtube dahulu, begitu jugalah halnya dengan Tegar.

Kisahnya bermula apabila ramai orang yang melihat pengamen jalanan kanak-kanak yang sedang asyik menyanyi di salah satu rumah makan di salah satu kota, lalu spontan beberapa penonton dari rumah makan tersebut merakam aksi tegar lalu diuplaod Youtube.

Beberapa waktu sebelum Tegar terkenal, seorang pemuda yang mengupload
video Tegar tidaklah begitu menjadi pusat perhatian pengunjung di
Youtube, namun pemuda tersebut sepertinya sangat menyukai bakat yang
dimiliki Tegar lantas dia sempat mengupload tidak hanya 1 video Tegar
bahkan beberapa video yang lain.

Seperti juga kisah Justin Bieber, seorang produser dari salah satu label rakaman yang tertarik akan bakat dan potensi Tegar lantas mengajak tegar untuk mengikuti pertandingan vokal yang sesuai dengan umur Tegar pada ketika itu yang akhirnya dimenangi oleh Tegar.

Dari sanalah pihak produser tersebut berani untuk mempromosikan tegar di pelbagai media dan berjaya menunjukkan bahawa tegar bukan hanya seorang pengamen jalanan bahkan boleh menghiburkan para penonton di seluruh Indonesia (termasuklah promosinya yang kini hangat di Malaysia).

 

tegar pengamen cilik dari subang Kisah Tegar Septian Aku Yang Dulu Bukan Sekarang

Profil dan Biodata Tegar

Nama Lengkap : Tegar Septian

Nama Panggilan : Tegar si Pengamen

Tempat Lahir : Subang (Indonesia)

Tanggal Lahir : 19 September 2001

Pekerjaan : Pengamen

Sekolah : Kelas 3 di MI Yayasan As Salafi

Lagu-Lagu Tegar :

-       Pengamen Cilik

-       I Love You

-       Salahkah Aku Memujamu Feat Netral

-       Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

 

source

Comments

Tak Lupa Komen

Gossips

Tudung Bawal Mawar Fizo Omar Dari Blogger

Tudung Bawal Mawar Fizo Omar Dari Blogger   0

Minggu ini terlalu banyak berita sensasi mengenai tudung Eksklusif Fareeda. Kritikan demi kritikan diterima oleh pengguna media sosial daripada isu rampasan tudung Fareeda tiruan sehinggalah kepada kualiti dan harganya yang [...]